Den lille guide til valget af studiebolig

Når man når den alder, hvor man skal til at flytte hjemmefra og begynde at studere, så skal man til at finde en studiebolig. Der er utrolig mange overvejelser, som ligger bag valget af studieboligen, og det kan derfor hurtigt virke som en uoverskuelig opgave for mange studerende at finde den helt rigtige studiebolig. 

Gode overvejelser

Når man skal ud og finde den helt rigtige studiebolig, så er det en god ide at gøre sig nogle overvejelser, før man lægger sig fast på en bolig. For det første er det en god ide at gøre sig nogle overvejelser om beliggenheden af lejligheden, mere konkret om man vil flytte til en storby, eller om man kan affinde sig med at bo i en af de mindre byer. Hvis man har valget mellem at flytte til en storby eller en af de mindre byer, så kan det have en stor økonomisk fordel at vælge en af de mindre byer. 

Det gælder nemlig, at man kan spare mange penge ved at flytte til en mindre by som Odense, Sønderborg eller Herning, i stedet for at flytte til en storby som København, Aarhus eller Aalborg. Hvis man ikke kan undvære storbylivet, kan det være en god ide at finde sig en roomie, så man ikke står alene om den store regning. 

Gode ting at huske på 

Når du har fundet den rigtige studiebolig, og du får tilsendt kontrakten, så er det en rigtig god ide at læse kontrakten grundigt igennem, inden man skriver under. Man kan nemlig være uheldig at blive snydt af nogle udlejere med urent mel i posen, hvis ikke man tager sine forholdsregler. Desuden er det en god ide at få dokumenteret fejl og mangler i lejligheden med billeder hurtigst muligt, så man undgår uenigheder om hvem, der bærer ansvaret. 

Få inspiration til din nye studiebolig

En af de bedste blogs til valget af din studiebolig findes her, hvor de har samlet 3 gode råd til at finde en studiebolig i 2020. Alternativt kan du opsøge en ejendomsmægler for gode råd og vejledning i købsprocessen.