Derfor skal du have et studiejob

Du studerer, så du har ikke tid til at have et fast arbejde. Dog synes du heller ikke, at din SU rækker helt til alle livets glæder. Men det er muligt at mødes på midten; med et studiejob kan du have et arbejde imens du læser, hvor din arbejdsplads tager hensyn til dine studier. Det er en perfekt kilde til både løn og erfaring.

Hvad er et studiejob helt præcist?

Et studiejob er simpelthen et arbejde, du har, mens du studerer. Fordi at du har jobbet ved siden af din uddannelse, vil det kræve færre timer i ugen end ved et almindeligt job. Du vil få arbejdsopgaver, som arbejdspladsen ikke kræver faglærte medarbejdere for at udføre, og det kan variere imellem en masse forskellige ting. Ofte vil studerende dog gerne have et studiejob, der på en eller anden måde er relevant for deres studie, men det er selvfølgelig ikke altid tilfældet.

Hvor finder du et studiejob?

Du kan finde et studiejob næsten hvor som helst. Langt de fleste arbejdspladser har brug for hjælp til et eller andet ufaglært, om det er at servere kaffe eller gøre rent, kan du sikkert finde noget, der passer til dig. Der findes massevis af opslag online, hvor arbejdspladser søger en ansat, der specifikt leder efter et studiejob. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal begynde, kan du se tre forslag til gode studiejobs her. Vikarbureauer kan også hjælpe dig her, og de finder gerne et job, der giver mening for dit skema.  

Du får løn og erfaring

Når du er færdig med at studere, vil det hjælpe lidt ekstra, at du har erfaring på arbejdsmarkedet. Hvis der skal ansættes en ny på en arbejdsplads, og der er to kandidater, der er lige gode, men den ene har haft et studiejob, og den anden har intet haft? Så vælger de den person, der har haft et job. Har du styr på din skolegang, vil du gerne have lidt flere penge at gøre godt med, og vil du have et forspring, når du engang skal være fuldtidsansat? Så skal du tage et studiejob.