Det behøver ikke at være svært at være miljøvenlig

Du vil gerne gøre noget godt for miljøet, men det er ikke nemt at overskue. Det kan være dyrt kun at købe økologisk, du har ikke lyst til at være veganer, og kolde bade er ikke noget for dig. Men det kan godt gøres nemt at have et miljørigtigt hjem. 

De små hverdagsting

Størstedelen af de måder, hvorpå du kan være miljøvenlig, handler om små ting og vaner i din hverdag, som du nemt kan ændre på. I starten kan det føles irriterende, men så snart du vænner dig til det, tænker du slet ikke over det. Det kan blive automatik at være bæredygtig. Vaner som for eksempel at lade vandet løbe, mens du børster tænder, eller at have fjernsynet kørende i baggrunden, kan nemt blive ændret på. 

Tænk over dit forbrug

Andre små ting, der vil gøre en stor forskel, ligger også i dit daglige forbrug. For eksempel kan du altid have et net eller stofpose med dig, uanset hvor du er. På den måde får du aldrig brug for en plasticpose igen. Køber du en drikkedunk til at have på dig, vil det både være billigere for dig og bedre for miljøet, end at købe en ny plasticflaske hver gang. Der er mange lignende ting, der kan være hjælpsomme; det handler bare om at opdage dem. Begrænsning af dit forbrug er både godt for din økonomi og vores klima. Du kan læse flere gode tips om at skabe et miljørigtigt hjem her.

Vær sikker på, hvem der gør den største forskel

Det er fantastisk, at du er villig til at gøre en forskel som enkeltperson. Mange enkeltpersoner skaber mængder, og sammen gør de en forskel. De tips, du kan finde i denne artikel er nemme at inkludere i din hverdag, men hvis du vil gå et ekstra skridt, bør du gøre noget research. Det, der forurener mest i vores verden, er store og små firmaer, der ikke tager klimaet seriøst. Så undersøg dine yndlings virksomheder for at være sikker på, at du støtter miljøvenlige firmaer.