Få et sikkert og godt møde med boligmarkedet

Skal du bevæge dig ud på boligmarkedet for førstegang, eller er du ved at være rustet til boligmarkedet, så skal du ikke snydes for et godt boligråd. 

For det er ligegyldigt, hvem du er, boligmarkedet er altid svær at holde styr på. Det er et stort og forvirrende marked, hvor du nemt kan blive snydt. 

Snyderen findes ikke kun i storbyerne. Din bolig er mange penge værd, så desværre tiltrækker det bolighajer, der ikke vil dig det bedste. Derfor skal du læse artiklen her, så du lærer at holde bedre styr på bolighajerne.

Læs grundigt kontrakten igennem

Når du får en lejekontrakt og altså er blevet tilbudt en lejlighed, hus eller andet, så husk for guds skyld at læse den igennem – grundigt!

Du skal ikke bare skrive under, selvom det er belejligt. Selv hvis det er et større firma, som du har tiltro til, skal du aldrig skrive under uden at læse. 

Der kan være forskellige aspekter af aftalen, du ikke har fået med, da du bliver vist rundt. Du kan komme til at forpligte dig på noget, du virkelig ikke vil forpligte dig på. 

Derfor kan det ikke udtrykkes kraftigt nok – husk at læse lejekontrakten grundigt. 

Bliv klogere på fatale fejl 

Andre faresignaler kan være, hvis lejeren forsøger at fremskynde processen unødigt. Det kan være, du bliver rådet til at acceptere noget hurtigt, sende kontaktoplysninger bare for en sikkerheds skyld osv. 

Du skal vide din abc, når det gælder lejekontrakter og lejerens håndtering af den. Det kan du b.la. andet læse mere om her. 

Du kan blive klogere på det, du ikke er særlig skarp på. Vær f.eks. meget opmærksom på lejeren, hvad kan du finde frem på personen eller firmaet. Har de skeletter i skabet, dårlige sager i bagagen eller lignende. 

Derudover skal du altid være sikker på, at den bolig du får stillet til rådighed, faktisk er den lejeren beskriver. Du kan blive rigtig skuffet. Derfor er virkelig vigtigt, at du ser boligen, før du siger ja til noget. 

Det er, selvom lejeren måske ikke har tid til at vise boligen, så prøv at opsøge den selv. Man kommer langt med et høfligt smil.