Råd til den kommende nye student

Den danske sommer er blandt andet lig med nye, glade studenter. Som studerende kan det dog føles som om, det er enormt langt væk. Du vil dog blive overrasket over, hvor hurtigt tiden pludselig kan gå, på trods af kedelige integraler og tyske verber. Lige pludselig er man student, og så er det rart at have sin fremtid på plads. Hvad gør man egentlig, når man ikke bare kan lade sig definere af sin rolle som student men i stedet skal til at finde sine interesser, ambitioner og kompetencer?

Vælg selv

Første skridt på vejen er i hvert fald at begynde at tænke over det allerede nu, selvom det kan føles som om, det endelige valg stadig er en evighed væk. Selvom det kan være svært, så forsøg ikke at blive påvirket af dine omgivelser, hvad end det er venner, der vælger at tage en uhørt mængde sabbatår eller forældre, der presser for, at du bliver jurist. Uddannelse er dog langt fra det eneste, du skal tage stilling til, når først du er blevet student. Lige så vigtigt er det, hvor du skal bo. Det er trods alt din bolig, der skal være det praktiske fundament for, hvad end du vælger at tage dig til.

Lejebolig

Hvis du således er blevet træt af at bo med mor og far, så kan du for eksempel overveje en lejebolig. De findes naturligvis i de store studiebyer, hvor du med fordel kan bo sammen med et par studiekammerater. Der findes imidlertid også gode, og ofte betragteligt billigere, lejeboliger lidt uden for de store boliger. Er du ikke til bylivet er en sådan selvfølgelig oplagt, men det kan også bare være boligen, hvor du lærer at stå på egne bil, inden du kaster dig ud i studielivet. Som sagt er noget af det vigtigste nemlig, at du undgår at lade dig presse af andre, men i stedet tager tingene i dit tempo. Hvor der før har været en slagen sti foran dig til alle tider, er den nu væk. Lade være med at lade andre lægge brostenene på den nye.